Monday, 12 May 2014

GUAN ENG Sendiri!!!

Tiada seorang pun daripada kita yang berani menyanggah Lim Guan Eng ketika dia memalukan dan mengaibkan Tuan Guru Presiden pada 24 April menerusi kenyataannya. Lim Guan Eng yang disembah dan dipuja oleh sebahagian daripada kita, telah menuduh Tuan Guru Presiden sebagai seorang penipu dan nyanyuk. Malah ketika Setiausaha Agung DAP itu mendesak Tuan Guru Presiden mengeluarkan bukti yang menunjukkan dia dan DAP telah bersetuju untuk PAS memperjuangkan dan melaksanakan hudud, tiada sesiapa di kalangan kita yang sanggup untuk menyahut cabarannya.

Bantuan dari Allah Taala datang dalam bentuk yang kita tidak pernah jangkakan. Kadang-kadang musuh yang kita sangat benci itulah yang akhirnya membantu kita.

Inilah yang berlaku apabila Pengerusi BN Pulau Pinang, Teng Chang Yeow mendedahkan bukti menunjukkan pembohongan yang dilakukan oleh Lim Guan Eng.

Dalam satu surat persetujuan bersama yang ditandangani oleh Lim Guan Eng dan Tuan Guru Presiden tidak lama sebelum PRU-13, tercatat jelas di situ persetujuan yang menyatakan, PAS BERHAK MEMPERJUANGKAN AKIDAH DAN KONSEP NEGARA ISLAM SECARA SENDIRI.

Ayat berkenaan dipersetujui oleh Lim Guan Eng dan ini dibuktikan menerusi tandatangan Lim Guan Eng sendiri pada bahagian bawah surat persetujuan berkenaan.

Justeru tidak hairanlah apabila MCA dan GERAKAN menghentam Lim Guan Eng yang mereka sifatkan sebagai lidah bercabang. MCA dan GERAKAN dilihat sekarang ini sedang menekan Lim Guan Eng untuk berterus-terang berhubung sokongannya dan DAP kepada hudud. Sedangkan pada masa yang sama, Lim Guan Eng pula cuba menafikan dan memindahkan kesalahan tersebut kepada MCA dan GERAKAN yang kita ketahui semenjak dari dahulu lagi, telah menghalang UBN daripada menyahut seruan kita agar kembali kepada tatacara dan budaya Islam.

Mungkin sebahagian daripada kita 'gembira' kerana ini menunjukkan DAP menyokong PAS dan terpaksa berbelit cakap kerana takut pengaruh DAP di kalangan orang Cina akan berkurangan. Namun pada masa yang sama, adakah kita sedar, gelagat yang ditunjukkan oleh Lim Guan Eng yang bermuka-muka ini, sebenarnya menjadi musuh terbesar kepada kita.

Mengapa Lim Guan Eng tidak berterus-terang dan sanggup melabelkan Tuan Guru Presiden sebagai seorang penipu walhal sebenarnya dia sedang melakukan muslihat politik? Apakah kerana Tuan Guru Presiden seorang yang penyabar, maka label PENIPU dan PEMBOHONG boleh diberikan sesuka hati? Adakah kerana PAS sentiasa akur kepada DAP, maka dia bebas mengutuk dan mencerca kita, padahal dari peringkat awal lagi, dia sudah pun menyatakan persetujuan.

Jangan pula Lim Guan Eng menyalahkan UBN kononnya surat persetujuan tersebut telah dipalsukan. Jangan pula dia memberitahu kononnya semasa dia menurunkan tandatangan persetujuan, dia berada dalam keadaan tidak sedar atau dia tidak memahami Bahasa Melayu yang digunakan dalam surat berkenaan.

Sekarang, bukti telah terbentang, adakah Lim Guan Eng akan memohon maaf atau menarik semula semua artikelnya terhadap PAS dan Tuan Guru Presiden?

Aku tak fikir, si laknat ini sanggup berbuat begitu sebaliknya dia akan terus berbelit-belit dan menipu sebagaimana yang dilakukannya selama ini.

sumber:Santau Berapi

0 comments:

Post a Comment

Popular Posts

Recent Comment